HTML

Funny Side

I'm fed up.

Friss topikok

  • r ! d 3 r: @eS: •meguntam •nem látom értelmét •nincs rá időm de msnen megdumálhatjuk :P (2009.05.28. 16:29) zene
  • Harmincaska: seggáll =D (2008.12.27. 21:41) békávé
  • bpcj: Kösz :D (2008.12.09. 19:49) Oh my
  • #76: ezt myvip böngészés közben leltem sajnálom büntet (2008.11.28. 17:16) Ez+az
  • #76: Jó lett! Mindenben egyet értek+még annyi h sok embernek nem fontos de én minden nap közlekedek 50-... (2008.11.27. 17:45) I'm fed up+Bkv

Linkblog

2009.03.07. 00:59 r ! d 3 r

PopkornKólaWaccsmen

Geri vasárnap dobott meg az infoval miszerint lehet nyerni jegyet premier előtti díszvetítésre a hű-de-májer-nagyon-jó-lesz Watchmen című filmre. Mi ez tulajdonképpen? nem tudok erről a filmről semmit. valami képregény adaptáció. Atis nagyon nyomta msn-en ennyit tudtam róla. minek küldjem el, úgy sem nyerek?!  mind1 Geri addig zargatott mire hétfőn délelőtt elküldtem az e-mailt. kiderült hogy nem csak engem zaklatott vele. ő is küldött egy regisztrációt, Sacchi haverunk kettőt is, és egy másik haverja is regelt. Szóval jön a válaszlevél kedden, hogy várunk szerdán a mompark 3-as teremben mozipartnereddel… Ingyenmozi. Gerit vittem, mégiscsak ő nyaggatott hogy küldjem a levelet. ha már ingyenmozi, akkor legyen jó, popcorn, meg kóla, a jegyár értékében. beültünk, utolsó sor jobbközép, és pontban nyolckor reklám nélkül mozi start.

SPOILERVESZÉLY!

első jelenet, BUMM… állam leesik milyen kamerakezelés milyen képivilág… milyen jó bunyójelenet..  a harcjelenet után a filmintro, retróstílusú térhatású diavetítés.. képek a hősökről meg minden másról. tényleg magával ragadó képi világ. Ki ez a kék fazon? – kérdem Geritől, mert én még mindig nem tudtam lófaszt se erről az egészről, ő meg már olvasta a képregényt – Kussoljál, majd meglátod! – jött a válasz :D és így volt. szóval nem volt sok elvárásom a filmmel szemben, de fokozatosan szeretteti meg magát. sokfőszereplős. megismerjük Rorschach-ot, aki elsőre nagyon baljós küllemű, erre rádob egy lapáttal a fűrészes hangja, de belsőre iszonyatosan szimpatikus, mert hű az elveihez, nagy az igazságérzete stb. Aztán az érző szívű Dan-t, aki kicsit olyan mint egy idősebb peter parker (aka pókember), szóval ő is szerethető karakter. Majd főszereplő bombanő aki tényleg nagyon egyben van, nagyon rendben van, és jól meg…ö.. vacsoráztatnám. mind1 ez talán több információ volt a kelleténél, lényeg a lényeg, hogy jó nő és kész.

aztán megismerünk még kétcsávót akik nem szimpatikusak, a már korábban említett kék fószert,  aki belelát a jövőbe, meg tudja magát sokszorozni, meg baromi nagyra is meg tud nőni, de érzelmei nem nagyon vannak. a másik egy hideg barátságtalan üzletember, aki a nukleáris háború megelőzésébe öli vagyonát. róluk lehet érezni az első pillanattól, hogy nem a pozitív személyek sorát bővítik, és ez később be is bizonyosodik.

(ugrok egy kicsit a történetben, nem akarok mindent lelőni) a legnagyobb hős, a kék figura lehetne, akinek minden képessége megvan ahhoz, hogy megelőzze a gonosz végkifejletet. azaz meglett volna, csak szakít a főszereplőcsajjal, elszakad a földtől, és magára hagyja az embereket. persze a csaj visszasírja a szuperhőst, hogy mentse meg a földet, így a kékség be is adja derekát. mondjuk hülye is az a szuperhős, aki egy ilyen csajért nem hozza le a csillagokat az égből.

szóval szuperhős vissza a földre, leszámolás a főgonosszal, de hoppá kiderült, hogy a főgonosz közben, még idő előtt beteljesítette tervét, legyilkolt több tízmillió embert annak érdekében, hogy megelőzze a háborút. a kékfazon ezután úgy dönt, hogy még sem lesz leszámolás, hagyják úgy a dolgokat ahogy vannak, nem hozzák nyilvánosságra hogy ki és mi miatt halt meg több millió ember, mert így legalább béke van és nem ölik le egymást az emberek.

itt jön képbe az én véleményem. elfogadhatatlannak tartom hogy feláldoznak  n+1 embert pár milliárd ember életéért. azt meg pláne, hogy a főgonosz önkéntesen dönt ezeknek az embereknek a sorsáról. és azt végképp, hogy ezt teljesen büntetlenül teszi meg. Rorschach is így gondolja, ezért fejébe veszi, hogy ő bizony nem fog segédkezni ennek az ügynek az eltussolásában, nyilvánosságra hozza a történteket. ezért a kékcsávó fogja magát és megöli Rorschach-t, a legtisztább, legemberibb szereplőt, akivel a legjobban tudtam azonosulni… a film végére még csináltak egy amolyan ál-hepiendet amiben a két életben maradt pozitív szereplő nyalakodását nézhetjük meg, de ez valahogy nekem kevés…

lehet, hogy túl sok hollywood-i szennyet néztem már, és ezért vártam egy boldog befejezést, hát nem kaptam meg. meghalt a szimpatikus karakter és a végső megoldás ellentétes az elveimmel, tipikus amcsi mentalitás: gyilkoljunk csak le jó pár ártatlan embert, ha ezzel megmenthetünk másokat. egyszerűen nem tudok mit kezdeni ezzel a befejezéssel, amit nem a film hibájának tartok, sokkal inkább a képregényének.

ezzel szemben azt mondom, hogy a film nem rossz. sőt ellenben, a film nagyon jó. a történet sem rossz, sőt, jó, viszont kiábrándító, hogyha valami másra vár az ember. ajánlom mindenkinek, mert tényleg szép igényes alkotás, jó film, csak senki ne menjen úgy a moziba, hogy boldogságtól tocsogós befejezést kap. mert nem fog.

talán ez az az eset amikor a kereslet nem egyezik a kínálattal.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika mozi kóla watchmen popcorn


A bejegyzés trackback címe:

https://seethefunnyside.blog.hu/api/trackback/id/tr96986606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása